dinsdag 30 december 2014

2014 Wat een jaar !

Aan het einde van het jaar blikt iedereen graag terug. Op de sociale media zie ik allemaal foto -en videocompilaties voorbij komen waarin herinneringen van het afgelopen jaar worden gedeeld. Ik wil het in deze woorden eens voor jullie samenvatten. Want er zijn weinig mensen die in 365 dagen..........

Januari, 
Met gemengde gevoelens was voor mij het nieuwe jaar begonnen. De feestdagen werden overschaduwd door perikelen op mijn werk. Er was een keuze opgelegd tussen mijn professionele toekomst en die van mijn nevenactiviteit. De 10-de van de maand liep ik nietsvermoedend een naar wat ik dacht functioneringsgesprek binnen. Om slechts 5 minuten later vrijgesteld van werk weer buiten te staan. Dag zekerheid, welkom (onzekere) muzikale carrière.

Februari,
Aan het begin van deze maand doen Monique van Doorn, mijn begeleider in het project, en ik een ronde langs drie lokale radio stations. We kondigen de CD en het concert aan.  Gedreven door passie begon ik aan mijn CD opname bij Studio Arnold Muhren in Volendam. Begeleid  door een paar fantastische mensen en muzikanten kreeg ik het vertrouwen bezig te zijn met een mooi product. Ik speelde tijdens de opname alle emoties van me af. En als 's avonds de lichten van de studio waren gedoofd schreef ik aan mijn eigen verweer. 

Maart,
Een klinkende overwinning. Waarvan akte !

April,
De lente begint vroeg en de eerste zonnestralen komen me ook in figuurlijke zin weer tegemoet. Druk wordt er gewerkt aan de laatste zaken rond de CD en theatershow. En vanuit de bruidsbeurzen in de voorgaande maanden worden de contacten met bruidsparen uitgewerkt. Een mooie samenwerking ontstaat met DJ en entertainment-buro SkyFly.nl. Velen weten niet dat er op de 22-ste van deze maand mijn eerste contact is met de scout van het TV programma Holland's Got Talent. Vanwege de hoge kosten, die het gehele CD project met zich meebrengt, twijfel ik aan deelname. Ik heb immers geen zin in een gevalletje "39 met rijst" die mijn hele muzikale carrière om zeep zou kunnen helpen.

Mei,
Op de 1-ste van de maand speel ik tijdens het concert van Sven Duijf. En inmiddels draait de publiciteitsmolen rondom het nieuwe album en concert op volle toeren. Ik ben te gast bij heel veel radiostations. En diverse lokale nieuwsrubrieken nemen het nieuws op. De 17-de is het dan zo ver. Omringd door een fantastische liveband sta ik in een goed gevulde theaterzaal van "De Agora" in Lelystad. Het wordt een avond om nooit te vergeten. Een week later doe ik vrijblijvend mijn pré auditie voor Holland's Got Talent bij Blue Circle in Hilversum. Ik speel een door mijzelf gefabriceerde medley van drie nummers. De aanwezigen achter de jurytafel luisteren aandachtig en reageren vol lof. Na mijn gesprek met de redactie besluit ik definitief deel te nemen aan het programma. 

Juni,
In mijn zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging doe ik de eerste (sollicitatie)gesprekken. En ook is er een leuke nieuwe samenwerking met Excitement Events alwaar ik de door hun gegeven trainingen muzikaal opluister. Zaterdag de 14-de wordt een speciale avond tijdens Evy's birthday party voor het KWF. We gedenken dezelfde dag dat mijn schoonmoeder aan de gevolgen van kanker is overleden. Het Holland's Got Talent avontuur krijgt eveneens z'n vervolg als ik op de 22-ste ben uitgenodigd voor de theater auditie in Zwolle. Vergezeld door support van familie en vrienden vinden de opnames plaats. Na vele grappen en grollen met Gordon speel ik wederom de medley van drie songs die op mijn laatste CD staan. Het publiek staat, het applaus klinkt lang en Gordon is enthousiast en onder de indruk. Toch wordt de act als weinig entertaining gezien omdat ik slechts alleen op het podium sta. Maar met drie jurystemmen, en een duidelijke opdracht, ga ik door naar de volgende ronde.

Juli,
De zomer is warm en brengt me in tegenstelling tot andere jaren veel optredens. Ik sta vooral op kunstmarkten. De inzet van een nieuwe mobiele speaker geeft me enige mate van vrijheid en verruimd de locaties waar ik als muzikant kan worden ingezet. Ook breng ik een live versie van mijn zelfgeschreven single "Viva La Vita" uit. De clip wordt via TV oranje uitgezonden en bereikt een aantal dagen de eerste plaats. Ons gezin krijgt uitbreiding door de komst van een labradoodle waar we heel lang gastgezin voor hopen te zijn.

Augustus,
Holland's Got Talent heeft me op de 11-de uitgenodigd om naar Rotterdam te komen. Tegen de achtergrond van de Erasmusbrug sta ik samen met andere kandidaten bij Hotel New York op Chantal Janzen te wachten. Zij zal ons mededelen of ik naar de halve finale live shows zal gaan. Het is koud en ik heb, gezien het jurycommentaar, gemengde gevoelens of ik het zal halen. De "ontlading" is enorm  als er goed nieuws komt. Eindelijk zal een groter publiek mij kunnen zien en horen. ik raak ontroert door die gedachten daar al die jaren zo hard voor te hebben gewerkt. Terwijl ik het goede nieuws per telefoon aan het thuisfront door bel vloeien tranen van geluk.

September,

Inmiddels heb ik iedereen geïnformeerd over mijn deelname aan Holland's Got Talent. Gedurende de reclame op RTL-4 komt één van mijn grappen met Gordon voorbij. Als op de 13-de mijn "auditie" wordt uitgezonden is het een gekkenhuis en ben ik plots "bekend" Op de trouwbeurzen is het effect van deelname aan het programma eveneens goed merkbaar. In deze maand heb ik eveneens de eer om mee te spelen in de "clipvan Danny Mirror a.k.a. Eddy Ouwens. 

Oktober,
Het is de maand van de halve finale live show. Er wordt druk gewerkt aan een act die tot in de week van de show nog niet helemaal duidelijk is. Met zeer dankbare hulp van Kevin de Rooy is de orkestband zelfs pas twee dagen voor de live show gereed.  Zware crisis is het als onze nieuwe huisgenoot mijn vertrouwde pet aan flarden scheurt. De sociale media helpen massaal mee en dragen suggesties aan waar we een nieuw exemplaar kunnen vinden. Na een repetitiedag op de 10-de is het de volgende dag HGT day. De uiteindelijke "liveact" staat als een huis en ik ben tevreden over mijn optreden. Helaas vormt het jurycommentaar geen basis om mij naar de finale te stemmen. Maar ik kan terug kijken op een mooi en leerzaam avontuur.

November,
Deze maand maken we de eerste plannen voor de toekomst. Er wordt begonnen met een promotieclip om mij aan te kunnen bieden bij verschillende eventburo's en organisaties. Ook wordt ik genomineerd voor een "Dutch Wedding Award" Een enorme kers op de spreekwoordelijke taart gezien het de eerste keer is dat ik mij heb ingeschreven. 

December,
Op de 10-de van deze maand vormt Rotterdam wederom de locatie voor een jury uitslag. In een mooi aangekleed gala worden de winnaars van de DWA's bekendgemaakt. Helaas ben ik het niet geworden. Maar ik ben onder de indruk van vele complimenten die er vanuit de trouwbranche klinken. Het geeft me wederom vertrouwen volgend jaar weer mee te dingen naar de prijs. Op de één na laatste dag van het jaar wordt mijn "artist page" op Facebook officieel geverifieerd.

Nu op naar 2015 waarin we weer voor nieuwe uitdagingen zullen staan. Ik leef in ieder geval mijn droom en volg mijn hart. Dankbaar ben ik voor de inmiddels zeer ruime hoeveelheid mensen die me dagelijks steunen.  Zij maken het verschil tussen stoppen of doorgaan. Bedankt voor dit fantastische jaar !Geen opmerkingen:

Een reactie posten