maandag 25 maart 2013

Maatwerk in de trouwbranche

Muziek is meestal zeer bepalend om de juiste sfeer te creeren. Als fluitist word ik vaak ingezet tijdens de huwelijksdag. En waar het bij inhuren van een DJ doorgaans vrij duidelijk is welke dienst er verleend wordt ligt dat in mijn tak van sport net even anders. Want bij een fluitist wordt meestal niet een hip concept van eigentijdse melodien op een volledig houten dwarsfluit verwacht.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat het kunnen vervullen van muzikale wensen zeer belangrijk is. Helemaal wanneer het om afstemming bij ceremonie gaat is er echt sprake van maatwerk. Het is dan ook niet aan mij, maar aan het bruidspaar om te bepalen wat zij willen horen. Juist speciale melodien die persoonlijke herinneringen of gevoelens oproepen maken de ceremonie nog specialer.

In de fase waarbij er liedjes zijn uitgekozen krijgt men een demo van de gekozen songs toegestuurd . Dit om een beeld te geven van hoe deze zullen gaan klinken tijdens de grote dag. Dit is voor mij zeer belangrijk omdat juist in dienstverlening consumptie en productie samen gaan. Vooraf gegeven demo's, recensies van eerder gedane optredens en/of foto's zijn van groot belang om het bruidspaar een indruk te geven welke kwaliteit er wordt geleverd.


Hoe de definitieve uitvoering vervolgens moet zijn is ook geheel aan het bruidspaar. Soms is een liedje akoestisch mooier dan met achtergrondtape. Afhankelijk van het aantal gasten en de grootte van de locatie kan er ter plekke nog worden afgestemd hoe het optreden het beste tot zijn recht kan komen.

Het leuke is dat sommige ceremonies ook een bepaald thema kunnen hebben. En zo is er al heel veel voorbij gekomen dat uiteenloopt van sixties tot musical. Om van dat laatste een indruk te geven is een demo bijgevoegd.

Meer info over fluitist Paul Smithuis vind je op www.paulsmithuis.com

2 opmerkingen: